De ce ne facem iluzii? Dracu stie… Pentru a pastra aparentele, pentru a nu fi singuri si a avea un fals sentiment de apartenenta, pentru a ne umple mintea cu ceva… sau poate ca in prostia noastra chiar credem in ele.

Dar iti dai seama ca sunt iluzii atunci cand se sparg in mii de bucati si te lovesc. Atunci cand iti dai seama ca totul e o minciuna si s-a intamplat decat in mintea ta. Te-ai mintit singur desi in adancul sufletului stiai. Toti iti spuneau ca esti paranoic si ti se pare, dar tu stiai. Ti-ai deschis sufletul si cineva a venit si si-a bagat pula-n el iar tu habar n-ai cu ce ai gresit. Si doare… dar poate ca daca fugi sufiecient de tare o sa uiti, o sa scapi de durerea asta infecta.

Iti iei cheile de la masina si alergi pe scari. Da, daca fugi o sa scapi. Habar n-ai unde vrei sa mergi, insa apesi acceleratia ca si cum viata ta ar depinde de asta. Nu vezi prea bine ce se intampla in jur pentru ca plangi. Poate daca plangi suficient de mult iti vei spala si sufletul. Habar n-ai unde esti insa opresti in fata unui magazin. Tigari… sa nu uit sa iau tigari. Dar te opresti langa o sticla. Never drink and drive. Pfff, e o tampenie. Te pui iar la volan si gonesti fara o tinta anume. Sticla e pe jumatate goala. Cand pula mea am baut-o?! Si muzica asta… te scoate din minti. Chiar sa nu mai fie nici un cd in masina?

Nu, nu mai e. Eviti in ultimul moment un stalp. Cine mortii lui a pus stalpu` ala acolo? De ce? Defapt, cu ce ai gresit? Cauti un raspuns logic insa nu gasesti. Unde sunt zilele alea in care radeam? Unde sunt glumele alea proaste? Unde dracu ai disparut tu sau cand te-ai schimbat? Suntem ok? Asta e o gluma proasta pentru ca nici macar nu o spui pe un ton convingator, dar sa o mai si crezi.

Alergi desi ai obosit si ochii ti se inchid. Ciudat… e o legatura intre modul in care iti misti mainile si volan. La dracu, sticla s-a terminat. Tragi pe dreapta, iti lasi capul in maini si plangi. Plangi pana uiti de tine. Cineva iti bate in geam. Ii faci semn ca esti ok si incerci sa te aduni. De ce ti-ai facut iluzii si de data asta? Tu stii ca nu ai prieteni. De ce te incapatanezi sa crezi ca unii iti sunt?

De ce ii lasi sa te cunoasca? De ce nu accepti odata pentru totdeauna ca sunt doar iluzii? Nu va fi nimeni sa te auda cand strigi dupa ajutor. Nu va fi nimeni sa verse o lacrima cand te vei duce pulii de suflet. Si daca tu esti la pamant crezi ca ii pasa cuiva? Aiurea… te-ai putea opri la 150 km/h sub primul tir si degeaba. Cu greu gasesti drumul catre casa.

Te-ai calmat. Acum vei putea sa dormi. Dar maine? Maine ce vei face? O vei lua de la capat. Nu, nu o vei face, pentru ca acum stii ca sunt doar iluzii. Dar poate totusi te-ai inselat… poate erai prea nervos si nu judecai limpede. Poate nu sunt iluzii… Poate chiar te cunosc si vor fi acolo pentru tine….

Da, ai dreptate: cuvintele inseamna mai mult, gesturile definesc totul si mastile capata diferite forme, dar nu pentru toti. Pacat ca cei pentru care nu porti o masca nu fac diferenta. Pacat ca tocmai ei isi baga pula in sufletul tau. Pacat ca inca mai crezi in iluzii…