Sanatate

Scortisoara aliatul sanatatii

Nu este un secret faptul ca scortisoara ne protejeaza longevitatea. Aceasta mirodenie foarte utila pentru sanatate este apreciata pentru numeroasele sale caracteristici care imbunatatesc starea sanatatii. Fiind considerata a fi un remediu cu puteri miraculoase, multi cercetatori recomanda scortisoara pentru a remedia problemele grave de sanatate.

Cercetatorii sunt de parere ca scortisoara trebuie introdusa in dieta chiar si la trecerea dintre anotimpuri pentru ca ea mentine vigoarea tineretii, revigorand in acelasi timp si memoria. Scortisoara este boagata in antioxidanti, alungand stresul, fiind in acelasi timp si un dusman aprig al microbilor. Scortisoara cu miere este un excelent remediu pentru afectiunile grave. Persoanele supraponderale, cardiace sau cu probleme reumatice se vor simti mult mai bine daca vor consuma o lingurita cu scortisoara si miere.

Scortisoara mai are si proprietati antimicrobinee, ea fiind recunoscuta pentru faptul ca are un rol important in combaterea gripei. Ea poate fi folosita atat in retete dulci, cat si in cele sarate, iar combinata cu miere este un aliat valoros in lupta cu gripa, frisoanele sau cu raceala. Ea poate fi amestecata chiar si cu ceai cald, iar daca este aplicata pe piele in combinatie cu ulei de masline, efectele benefice ale scortisoarei sunt recunoscute in aromoterapie.