16ian.

Oaspetele invizibil

Anul trecut scriam despre primele două volume din seria de romane The Incorrigible Children de Maryrose Wood (+); iată că a apărut anul acesta și al treilea volum. Maryrose Wood nu a făcut încă public numărul de romane din serie, deși numărul de indicii pe care le-am strâns timp de trei romane despre originea celor trei orfani și despre legătura dintre ei și Lordul Ashton fiind suficient de multe încât să mă aștept ca următorul roman să fie ultimul.

The Incorrigible Children of Ashton Place: The Unseen Guest (apr-12, HarperCollins) este pe departe cel mai animat volum al seriei. Până în prezent, orfanii găzduiți la Ashton Place au stricat o petrecere și au semănat haos prin Londra, iar acum a sosit momentul să se întoarcă în pădure, în timpul unui safari atipic pentru un domeniu britanic: o vânătoare de struți.

La vânătoare participă nu numai copiii: Alexander, Beowulf și Cassiopeia, ci, bineînțeles, și guvernanta lor, Penelope Lumley, care între două sarcini casnice găsește timp să se gândească și la idila începută la Londra cu Simon Harley-Dickinson.

Volumul mai conține o spectaculoasă séance condusă de Madame Ionesco, pe care am cunoscut-o în volumul precedent și o apariție misterioasă care are darul de a aduce lumină asupra intențiilor intrigantului Amiral Faucet, dar nu răspunde la întrebările care persistă: cine sunt copiii incorigibili? Și de ce a fost aleasă Penelope Lumley ca guvernantă pentru ei? Și mai ales, de ce suferă Lordul Ashton? Întrebări care rămân, desigur, pentru volumul următor al acestei serii care a fost comparată într-o recenzie cu întâlnirea dintre The Sound of Music și A Series of Unfortunate Events. Mai jos găsiți trailerul cărții. Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *