Si pentru ca am primit critici ca nu mai postez atat de des, ma revansez cu inca un post. 🙂 Vroiam sa scriu demult despre asta insa am tot amanat.

Langa blocul meu exista un spatiu special amenajat pentru caini. Ingradit, cu pomi, cu verdeata, cu bancute… ce mai, tot tacamul. Totul pentru a usura munca detinatorilor de animale de companie si pentru ca patrupedele sa se simta bine. Toate bune si frumoase. Aproape ca imi pare rau ca nu o am pe Jessy aici. De la geamul meu de la bucatarie, unde am fost exilata de vara-mea sa fumez, se vede exact parculetul asta. Stau minute bune holbandu-ma acolo.

De cateva zile o tot urmaresc pe o tanti. Are un catzel alb, pufos si dulce foc. Ati crede ca tanti asta vine in parculet si lasa catzelul sa isi vada de ale lui in timp ce ea sta pe banca si isi vede de ale ei. Ei bine nu. Idioata asta iese cu cainele la plimbare insa il tine in lesa langa ea, ea infigandu-si curul in banca si neclintidu-se din loc. Bai si asa se zbate saracul catzel si vrea sa alerge, sa se joace cu ceilalti de ti se rupe inima. Insa vaca ce face.

Tine strans de lesa, se infige si mai bine in banca si il mai si altoieste pe bietul animal pentru ca are tupeul sa se miste. Fa, esti proasta? Daca iti e lene sa te misti, lasa-l dracu liber ca nu are unde fugi, e un gard in jur, si nu il mai sugruma cu lesa aia. De ce mortii ma`tii ti-ai luat caine daca nu stii sa ai grija de el?

Data viitoare cred ca o sa cobor la ea si ii fut vreo doua peste ochi, sau de ce nu, o leg pe ea de banca in locul cainelui. Unde mai pui ca a mai venit si un vecin cu o petitie pentru desfiintarea acestui loc pe motiv ca fac cainii galagie. Da` ce pula mea ai vrea sa faca? Sa planteze copaci? Sa stea pe banca si sa citeasca ziarul in liniste? Mai aveam un pic si ii dadeam cu petitia in cap. Mai degraba as semna una pentru a desfiinta parcul ala de copii de langa. Aia urla frate, si urla tot timpul, de dimineata pana seara de ma scot din minti.

Asa urasc oamenii care isi iau un animal de companie doar pentru ca e cool, ca se poarta, sau ca a urlat odrasla pana a ramas fara glas. Exista la un moment dat un proiect de lene privind drepturile animalelor. Se propusese sa se adopte legea din State, adica ai maltratat sau ai neglijat un animal – spuf, in jail cu tine. Am subscris la acea lege, poate unica pe care am sustinut-o. Insa evident ca nu s-a intamplat nimic pentru ca romanii sunt mult prea limitati in gandire. Parca si acum il aud pe un cretin care comenta atunci: “Ce mah? Inchisoare ca ai batut un caine? Mama lui a dracu de javra. Il calc cu masina.” Pai futu-ti mortii ma`tii de jeg uman, daca ai fi tu in locul bietului animal ar fi bine? Daca cineva te-ar lovi fara mila si nu ai avea cum sa te aperi ai mai comenta atata?

Urasc mizeriile astea umane si nu cred ca exista pedeapsa suficient de dura pentru ei. Din partea mea nici injectia letala nu e de ajuns.