Viata

Cumparaturile – un chin

Starea de kkt pe care am avut-o in ultima vreme m-a tinut departe de laptop. Nu am avut chef de nimic… am stat, am analizat, am calculat si am tras linie. Nu cred ca interesau pe nimeni intrebarile mele existentiale sau deciziile ce aveam sa le iau ulterior analizei. Dar si asa a trebuit sa ies totusi din casa, mai mult tarata de vara-mea, dar am iesit. Sa mergem la cumparaturi zic. Prin casa batea vantul si aprovizionarea era imperios necesara. Si uite asa am ajuns intr-un supermarket. Nu dam nume ca sa nu facem reclama pentru ca nu merita. M-am inarmat cu o lista, un carucior si cu vara-mea, ea avand rolul de a nu ma lasa sa ma abat de la lista. 😀

Buuun. Trecem peste faptul ca era sa fac un accident la iesirea de pe o straduta pentru ca un idiot intra pe aceeasi straduta dar pe contrasens. Trecem si peste faptul ca in parcarea respectivului magazin mai era sa fac un alt accident pentru ca un alt idiot nu s-a asigurat. Eh, dar nu putem trece peste haosul din interior. Bai, toata lumea era in supermarketul ala. Toata!!! Exista un spatiu destul de mare intre rafturi insa abia reuseai sa te strecori.

Eu am impresia ca unii atunci cand se plictisesc se duc asa aiurea prin magazine. Si atata se coiesc pana aleg un produs de pe raft de te apuca toti nervii. Se aseaza strategic pentru a impiedica accesul oricui ar indrazni sa se apropie si se uita ca curca in craci. Bai si se uita, si aleg ceva, apoi il pun la loc, mai aleg ceva iar se mai uita, mai intreaba de 5 ori in stanga si in dreapta si pana la urma nu aleg nimic. Si tu stai ca idiotu` asteptand sa ajungi la raft pentru a lua un sampon sau un nush ce kkt. Daca mai indraznesti sa ii faci si atenti ca stau ca vitele si incurca tot se uita crucis si iti dau cu blesteme.

In fine, reusim sa trecem mai departe intr-o zona mai putin aglomerata. Deh, nu toata lumea se duce sa cumpere pahare. 😉 Cautam un anume model pentru ca descompletasem un set si chiar imi placeau. Le vad si pornesc glorioasa spre ele. Dar nuuuuu….. in mijloc era un nene care parcase carutul de-a latul si se holba la o oala. Mai mama, cat sa analizezi o oala??? Cat???!!! “Puteti muta carutul un pic va rog?” Nimic. Il mai intreb o data. Iar nimic. Ma infig in carutul meu si trec in viteza suficient cat sa il acrosez pe al lui si sa il fac sa bolboroseasca ceva.

La raionul cu “de-ale gurii” dezastru. Bai de ce dracu te duci cu toata familia la supermarket? Si cand spun toata, ma refer la nevasta/sot + soacra + copii + matusa + unchi. De ce??? Ca sa te holbezi iar la un pachet de carne o ora, sa strigi la fiu-tau sa ia mana de pe nu stiu ce si sa o auzi pe soacra-ta + matusa-ta + cine dracu mai e cu tine dandu-ti indicatii. “Mai bine ia de asta. Sau nu, mai bine de aia. Defapt am vazut mai in fata altceva.” Aaaaa!!!!!

Terminam intr-un final si ne asezam la casa. Imi repetam in gand: “Inca 10 min. Hai ca poti. Calm. Sa nu ne enervam.” Bai si de la 3 case distanta se aud niste urlete. Bai urlete. Zbiera un copil din toti plamanii ca nu ii luasera nu stiu ce. Bai si urla, si ma`sa il ignora, si iar urla, si ca sa il calmeze dobitoaca de ma`sa (ca tre sa fii dobitoc sa iei cu tine la cumparaturi un copil de 3-4 ani) urla si ea: “Ti-am zis sa taci sau te pleznesc.” Si asta se pune pe niste zbierete de zici ca primise un fierd de calcat incins peste bot nu alta. Si ce fac ai lui? Ce fac? Isi vad tacticos de asezatul produselor pe banda spre disperarea celor din jur.

Bai cam cat de idiot sa fii? Cat?? Zici ca abia ne-am dat jos din copac si e pentru prima oara cand vedem atatea produse la un singur loc. Bine ca trec prin calvarul asta doar o data pe luna ca altfel preferam sa dau cu 10% mai mult si sa iau tot de la piata sau de la magazinul din colt.