Viata

Ce se consuma dupa post?

Imediat dupa ce a trecut postul, nu trebuie sa mancati chiar orice aliment pentru ca acest lucru va va crea probleme de sanatate. Daca nu puteti tine postul Pastelui, nu trebuie sa va fortati. Trebuie sa stiti ca organismului ii este greu de a face trecerea de la o alimentatie bogata in grasimi la una saraca din punct de vedere caloric.

Organismul are nevoie de nutrienti bun, de hidratare si mai ales de o disciplina foarte buna. Salata de legume poate fi consumata atunci cand ati terminat cu postul, ea fiind agreata de organismul vostru si oferindu-va starea de bine pe care o doriti. Ea va ajuta sistemul digestiv sa aiba parte de o digestie corespunzatoare. O alimentatie bogata in carne nu este cea mai sanatoasa optiune pentru voi.

Puteti face trecerea de la mancarea de post la cea de zi cu zi consumand mai multe rosii, ele fiind o sursa excelenta de vitamine. Ele sunt responsabile pentru neutralizarea actiunii radicalilor liberi din corp. O salata de rosii este indicata dupa o perioada lunga de post. Pe langa aceatsa salata puteti sa mai consumati o sursa de proteina animala, fie oua, carne sau branza. Va veti simti astfel foarte bine.