28sept.

Biker Mice from Mars

Una din multele “chestii” pe care mi le amintesc de cand eram mica este uitatul la desene… le iubeam si le iubesc si acum (tot mica am ramas din punctul asta de vedere).

Eram la bunica, nu aveam mai mult de 5 ani… cred… nu stiu, confund uneori 4 ani cu 8 ani, tot ce e pana.n zece ani se amesteca si se cheama “mic”… deci eram mica de 5 ani si era iarna… frig… ger… inca nu foloseam “cancer” pentru frig si eram mai desteapta…

Intram in casa pe la 5, ma deszapezeam, adormeam langa soba cu o mana nebagata.n maneca in timp ce ma schimbam, ma trezeam, ma asezam jos pe.o matura (bunica mereu zicea ca o sa am fete la cat mi.am tinut curu’ pe matura aia) si ma apucam de “impapusit” si “despapusit”, la modul ca aveam o papusa preferata careia ii faceam mereu hainute…. imi adunam arsenalul de materiale, petice, ace, naturi, papiote etc, si ma apucam de cusut fustite si rochite si halate, la pantaloni era mai greu, cand incepeam sa cos parca papusa mea se ingrasa instantaneu pentru ca.i erau vesnic mici si talia.i ajungea pe la sold…

boooon da.i, descoase, refa, inroseste.te.n obrajii bucalati, soba dogoare de n.ai aer, dezbraca.te, ia o palma la fund ca racesti daca stai jos dezbracata, faza cu “da’ stau pe matura, nu e frig” nu tine, papusa nu asculta de “zi repede unde am pus acul ca mi.o iau daca cineva calca.n el”, dupa vreo doua bluzite si un paltonas (sa nu.i fie frig) cusute, hop in pat, gata cu craceala pe jos ca se.npiedica lumea.n tine cand intra in casa….

Tzust in varful patului rezemata de mormanul de perne, in eterna pozitie de broasca… cum sa va explic… e opusul statului cu picioarele incrucisate sub tine… deci stat in fund cu picioarele indoite pe langa.. de cand ma stiu stau asa, deci daca vedeti pe strada o tipa mergand triunghiular o puteti striga Purple 🙂 ))) glumesc, it.s not that bad.

Si vine si bunicul si se aseaza langa soba si mai baga cateva lemne, ori crapa soba ori nu, ca de, i se pare lui “ca parca e cam racoare”, ma uit pierduta fiindu.mi clar ca in curand o sa behai de cald, si na belea ca adorm instantaneu…

Nu se stie prin ce minune, la ora 7 ma trezesc plina de bale, cu falca rezemata de ceva, cevaul fiind mana bunicii care se tot misca incercand sa ma trezeasca probabil… deschid frumusel ochii, in camera e putin mai rece semn ca cineva “s,a plimbat pe usa”, si da, bunica a pus masa pe care am vazut.o ultima desi era sub nasul meu… si mancam, si fac burtica mare ca de obicei (d’aia am fost rotunjoara pana la 15 ani 😀 ), si hop inapoi in pat…. pe parcursul mesei ei s.au uitat la stiri deci acum intra in posesia mea telecomanda….

Mah si n.aveam nicio grija, niciun pas, niciun nimic… eram pun.te masa ridica.te masa, toti ma luau in brate, ma.ntrebau ce ma doare, ma duceau la gradinita, imi faceau de mancare, ma imbracau, ma leganau… acum… fassss. Mi.e dor… in fine, trecem peste 🙂 ) … asaaaaa si am zis de Tele7 ? Eeeeee am prins Tele7 abc nene… si l.am prins pe Calinescu acolo si pe care mai era…. in fine deviez 😀 …. si pe la 8 parca incepeau desenele minunate, extraordinare, cu soricei pe care.i adoram si asemenea carora voiam sa fiu cand ma fac mare… coada am, restu.mi mai trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *