Multi specialisti au descoperit ca bolile de ficat pot fi tratate foarte usor consumand ridiche rosie. Ridichea este ingredientul nelipsit dintr-o salata de primavara, ea da gust mancarurilor, ajutand in acelasi timp organismul sa lupte impotriva unor boli. Nu ar trebui sa excludeti aceasta leguma din dieta voastra pentru ca ea are o multime de efecte pozitive. In primul rand, ea va va feri de bolile de plamani.
Ridichile rosii au o actiune antiinfectioasa. De asemenea, ridichile mai pot fi folosite si pentru colita, dar si pentru migrena. Substantele continute de ridiche calmeaza starile de excitatie cerebrala, avand o actiune favorabila asupra digestiei alimentelor. Chiar si bolile de ficat pot fi tratate consumand mai multe ridichi pentru ca acestea ajuta la secretia bilei.
Daca suferiti de ficat si de bila, ar trebui sa faceti o cura cu ridichi rosii consumate pe stomacul gol. Alergiile pot fi si ele combatute foarte usor consumand mai multe ridichi prospete. Radacina, dar si frunzele de ridichi, mobilizeaza toxinele din corp, ajutand la eliminarea lor. Procesele imunitare sunt echilibrate rapid, ridichea fiind considerata a fi un leac foarte bun pentru tratarea urticariei. Ridichea poate fi consumata in forma sa cruda sau sub forma de suc.