Viata

Am avut și 30 de ani

În ultima vreme toate postările mele au avut iz de bilanț și de comemorare, și pentru că mă simt chiar confortabil în planul ăsta în care trebuie să trăiesc mai puțin în prezent decât în trecut și viitor (n-a spus nimeni că tulburările psihice n-au doza lor de confort), n-am de gând să schimb macazul.

Zilele astea mă întreb când am avut timp să mă gândesc măcar la faptul că am avut 30 de ani. Acum 25 de ani părea o vârstă superbă, la fel și acum 20 de ani. Acum 15 ani mi se părea mizerabilă, iar acum 10 înspăimântătoare.

Când în sfârșit mi s-a întâmplat, mi-am tratat fobia de 30 de ani cu amnezie și a funcționat. dar, ca să citez dintr-un serial drag mie, n-am început încă terapia pentru 50 de ani așa că fără fast-forwarduri. Buuuuuuun.

Ca să nu devin prea morbid, nu o să fiu exhaustiv cu sentimentul care se profilează, și cu confirmarea de la un prieten că face parte dintr-un etos homosexual adult și urban, da, sentimentul ăla, de o să îmbătrânesc și o să fiu singur și cvasi-homeless (pentru că probabil nu o să pot să îmi mențin traiul și o să îmi pierd casa și dinții dacă nu are nimeni grija de mine).

Deocamdată asta e la stadiul de fobie, dar nu văd niciun motiv pentru care peste încă 30 de ani (care deja mi se par mai mulți decât primii 30 de ani) să nu alerg pe străzi doar în Calvin Klein-i ponosiți și să împart floarea soarelui la trecători.

u e un scenariu care să mă sperie din cauză că e pesimist, ci doar pentru că nu văd foarte multe floarea soarelui peste 30 de ani.

La 30 de ani am învățat:

– să beau un litru de lapte pe zi pentru că mi-e frică de fracturi și căderi de calciu

– să călătoresc singur

– să fac abdomene chiar dacă mi-e silă de genul ăsta de activități

– să caut mai puține răspunsuri, dar nu și să pun mai puține întrebări

– să dorm singur și cu lumina stinsă

– să mă joc de-a mine

În rest, lucrurile sunt identice cu ce am trăit până acum. Poate un pic mai optimiste, sau, poate, vă păcălesc mai bine, pentru că zâmbesc tot timpul.